Mollet e Korces superprodhim, 50 mije ton eksportohen
24/10/2012
Mollet e Korces superprodhim, 50 mije ton eksportohen
Molle Korce
Ndertimi i frigorifereve ne zonen e Korces ka shtuar shitjet e molleve te te gjitha llojeve, kryesisht ne vendet e lindjes

KORCE - Mollet e Korces, eksport deri ne Irak. Rajoni juglindor i njohur per prodhimin masiv te frutit te molles duket se se fundmi i ika shpetuar makthit te tregetimit te ketij fruti. Ne fshatin Dvoran pikat frigoriferike te grumbullimit pervecse kane marre mollen e cilesise se pare dhe te dyte kane krijuar edhe mundesien e tregetimit te molles industriale e cila perdoret per prodhimin e lengjeve. Sipas te dhenave jane rreth 50 000 kuintale molle te eksportuara jo vetem per konsum por edhe per perpunim industrial ne gjithe rajonin. Duket se mungesa e tregut e cila ka qene nje prej problematikave me te theksuara per fermeret ka gjetur nje zgjidhje por jo te plote. Edhe pse arrijne te tregetojne nje pjese te madhe te prodhimit pjesa tjeter mbetet qe tregetohet individualisht nga fermeret . Ata kane gjetur si zgjidhje te tregetojne pjesen e mbetur para dyerve te shtepive te tyre sepse nuk mund te perballojne koston e transportit per ne treg. Edhe nga grumbulluesit mesohet se intersimi me i madh per eksportin e molles vjen nga vendet e lindjes kryesisht Serbia dhe Bullgaria Drejtori i Bujqesise ne Korce adrian Maho duke vleresuar kete mundesi qe u eshte krijuar fermereve ka theksuar se kjo ka sjelle edhe me teper munde3si ne favor te tyre pasi pervecse arrijne te tregetojne prodhimin e tyre ne mase ata kane edhe nje cmim me te larte ne krahasim me vitet e tjera. DH.D

 

"Unë Flas" vjen si një tjetër dritare informative dhe ndryshe.

Një zë më shumë për qytetarët, problemet dhe historitë nga e përditshmja.

Një hapësirë për gazetarinë investigative, denoncimin e shkeljeve, padrejtësive dhe publikimin e të vërtetave të pathëna.

Një mundësi për të promovuar gazetarët e rinj që nesër do të jenë protagonistë të medias në Shqipëri.

Sondazh

Ku do te pushoni kete vere?


Duke llogaritur rezultatet. Ju lutem prisni...
Unë Flas është i hapur të pasqyrojë reagimin e të gjitha palëve të përfshira në çështjet që pasqyron.
© 2012 - Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i permbajtjes se kesaj faqeje.
Kontakt: info@uneflas.al